Skip to content
Društvo naša djeca Slatina u posljeti JVP Slatini

Vatrogascima dali podršku najmlađi- organizacija Društvo naša djeca Slatina

Vijesti o velikim požarima diljem obale Lijepe naše, kao i povećan broj požar otvorenog prostora na kontinentalnom dijelu nisu zaobišle ni naše najmlađe. Društvo naša djeca Slatina, organizacija koja okuplja djecu svih uzrasta sa slatinskog područja, redovito im organizirajući različite aktivnosti i druženja, odlučilo je dati podršku vatrogascima JVP Slatine i svim vatrogascima koji se u priobalju bore s vatrenom stihijom. Na jedno od svojih druženja, 20.7.2017. pozvali su JVP Slatinu. Vatrogasci su se rado odazvali i gostovali s navalnim vozilom i tri vatrogasca.

Vatrogasac Branko s vtrogascima Marijanom i Zvonkom pokazali su najmlađima osnovnu opremu koja je potrebna vatrogascima, objasnili im što vatrogasci rade te dozvolili djeci da sjednu u kamion. Sa sobom su ponijeli i umanjeno vatrogasno odijelo koje su djeca objeručke prihvatila i oblačila se u njega. Druženje je završilo u pjeni koju su vatrogasci napravili  u malim količinama kako bi djeci dočarali gašenje pjenom, nakon čega je uslijedlio ispiranje nogu s vodom iz kamiona i mlaznicom.

Djeca su bila oduševljena te 27.7. uzvratila posjet vatrogascima u JVP Slatina, odnjevši im dar koji su im izradili. Vatrogasci su ih veselo dočekali, pokazali im dežuranu, garažu i vježbalište. Druženje je završilo s osmijehom na dječjim licima i žarkom željom u srcu da i oni jednog dana budu ti koji će trčati u kamione i odlaziti u nepoznato pomagati ljudima  boreći se s vatrom. (DND Slatina)

Skip to content