Skip to content

Vatrogasna zajednica Grada Slatine sa svojim DVD-ima obilježila Dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika, sv. Florijana

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Slatine ove su godine dobrovoljna vatrogasna društva sa slatinskog područja zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Slatine obilježila Dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika, sv. Florijana. Tako su se u 18 sati u vatrogasnom dvorištu JVP Slatine okupili predstavnici DVD-a Slatina, Kozice, Bakić i Sladojevci gdje su ih uz taktove Gradske glazbe Slatina dočekali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slatina Josip Bićanić i v. d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine Tomislav Uher.
Nakon postrojavanja zapovjednik DVD-a Slatina Josip Mikić podnio je prijavak gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću koji mu je, u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića, a nakon pozdravnih riječi i čestitki u prigodi Dana vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, dao dozvolu za polazak svečanog ešalona prema crkvi sv. Josipa u Slatini gdje je održana sveta misa.

Svečanu misu je za sve pokojne i žive vatrogasce koji nesebično riskiraju svoje živote za spas tuđih života i imovine predvodio župnik Župe sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić koji je također uz čestitke vatrogascima izrazio zahvalu za požrtvovnost u ovom časnom, ali nadasve opasnom pozivu, a osobito najmlađim vatrogascima koji su prisustvovali svetoj misi i cjelokupnoj svečanosti.

Obilježavanje Dana vatrogasaca nastavljeno je prigodnim domjenkom u vatrogasnom domu DVD-a Slatina.

U prijepodnevnim satima na blagdan sv. Florijana delegacija VZG Slatine, JVP Slatine i DVD-a Slatina predvođena predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Slatine Brankom Beloševićem na gradskom groblju u Slatini odala je počast preminulim vatrogascima Milanu Stipaniću i zapovjedniku JVP Slatine Stjepanu Venusu, polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na njihova posljednja počivališta, kao i svim poginulim i preminulim vatrogascima polaganjem lampiona ispred Križa mučenika.
Na groblju u Grabiću uz vatrogasce, preminulom predsjedniku DVD-a Slatina Draganu Medvedoviću počast je odala i njegova supruga Eva.

Blagdan sv. Florijana bila je prigoda i za darivanje. Naime, Grad Slatina je povodom Dana vatrogasaca Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine darivala vatrogasnu opremu, odnosno četiri brentače u vrijednosti od 1.500,00 eura.

– Grad Slatina nastavlja s ulaganjima u vatrogastvo, te smo ove godine odlučili opremati prije svega ljudstvo u slatinskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. No kako bi zadržali kontinuitet rada s mladima odlučili smo se za ovaj simbolični poklon koji će pomoći u njihovom radu, odnosno kako bi se mladi kvalitetnom vježbom uključili na pravi način, i shvatili što je zapravo vatrogastvo, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

– Vatrogasna zajednica Grada Slatine napravila je dvije staze za vježbanje mladeži. Jedna se nalazi u Sladojevcima na kojoj će vježbati DVD Sladojevci i DVD Donji Meljani, dok će druga biti postavljena najvjerojatnije na igralištu u Potočanima budući da ovdje nemamo dovoljno mjesta, a gdje će vježbati DVD Kozice i DVD Slatina. Nadamo se da će im se pridružiti i DVD Bakić te da će imati svoju ekipu mladeži, – rekao je Belošević.

– Za svaku stazu su potrebne po dvije brentače i drago mi je što smo dobili nove koje su efikasnije i brže od starih i prije svega neophodne kako bi se naša vatrogasna mladež mogla adekvatno pripremati za županijsko, a nadamo se i državno natjecanje, – dodao je Uher.
(izvor: www.radioslatina.hr, mf/Foto: Mihaela Feldi)

Skip to content