Skip to content
Naslovna

Pogledajte kako je bilo na 3. Danu otvorenih vrata virovitičko-podravskih vatrogasaca

  • by

U povodu Međunarodnog dana obitelji, u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i potporu Turističke zajednice Grada Slatine, vatrogasci su danas (nedjelja) u prostoru Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine otvorili svoja vrata građanima. 

Kao i dva puta prije, najviše su se posjetu vatrogascima radovali mališani, ali i njihovi roditelji, bake, djedovi…
Najzanimljiviji sadržaj, gdje se čekao red, bio je dići se u kožari vatrogasnih auto ljestava “nebu pod oblake” na 30 metara visine. Nimalo manje zanimljivo bilo je gađanje vodenim mlazom u mete, kao i skakanje na zračni jastuk te vožnja u vatrogasnim kolicima. Također, mališani su mogli razgledati opremu koju vatrogasci koriste u svojim svakodnevnim aktivnostima, mogli su sjesti u vatrogasna vozila, kako se podiže vozilo hidrauličnim alatom, a mogli su i ući u umjetno zadimljen prostor simulatora plamenog udara i potražiti medvjedića. Naravno sve se to odvijalo pod budnim okom vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije, dok je posjetitelje zabavljao dabar Virko, maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. 
Glavni nadglednici svih aktivnosti bili su županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus i njegov zamjenik Tomislav Uher. 
Kako je to bilo na 3. Danu otvorenih vrata vatrogasaca pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo. (Izvor: Domovina.net)

Skip to content